18.A safari park is a park in which wild animals are kept.They are mainly located in east or central Africa.They often occupy a very wild area,with mountains and rivers.To visit the park and look at the animals,people have to drive around in a car for a few of hours because the park is huge.
In south Africa there is a safari park,which contains all sorts of wild animals like lions,elephants,rhinoceroses,zebras,wild pigs,deer and giraffes.
There is a wild road leading through the park,but nobody is permitted to walk on the road.Anyone traveling in the park has to go in a car because wild animals may fiercely attack people.From the car he may see almost every types of African wildlife.Some of these are getting rare because people kill them for various reasons.For example,rhinoceroses are killed for their horns,which are used in traditional Chinese medicines for colds and headaches.Perhaps they will be seen only in museums and books one day.
Travels may purchase food for the animals.They can feed them when they tour the park.Of course,they should not feed them in a close distance because the wild animals may attack people.In addition,they should only give proper food to the animals.
A traveler may carry a gun with him in his journey.The gun is given to him by the government.However,it is not used for hunting.In fact,a seal(封條) is fixed to it.The traveler may fire at a wild beast to defend himself in case he is attacked.However,he has to prove to the government that he has been attacked and that he has not fired at a harmless animal.
13.When travelers feed the animals,they shouldB.
A.give nutritious food B.stay away from the animals
C.stand close D.use tools
14.The government knows whether the gun is fired by the traveler or not byA.
A.checking the seal B.hunting the animals
C.following the traveler D.observing the traveler
15.What is the best title of this passage?C
A.Protecting Wild Animals B.Traveling in South Africa
C.A Safari Park in South Africa D.Wild Animals in South Africa.
分析 南非的safari公園,野生動物遍地都是.想要在公園里游玩,安全第一:呆在車里前行;遠距離喂食;佩戴槍支以防不測等.
解答 13.B 細節(jié)理解題.根據第四段的第三句"Of course,they should not feed them in a close distance because the wild animals may attack people."可知游客給野生動物喂食時要遠離它們以防被攻擊.B項表述符合文意.A、C、D三項文中均未提及.故選B.
14.A 推理判斷題.A檢查封條;B獵捕動物;C跟蹤游客;D觀察游客.最后一段提到政府給游客提供槍支,但不是用來獵殺,因為槍支貼有封條(However,it is not used for hunting.In fact,a seal is fixed to it.).通過查看封條是否撕開來判斷游客是否使用過槍支.故選A.
15.C 標題歸納題.A保護野生動物;B在南非旅游;C南非的safari公園;D南非的野生動物.本文介紹了南非的safari公園的位置,公園里的野生動物以及在公園游玩時的注意事項.故C項表述可以作為文章的標題.選C.
點評 本文是一個人文地理類閱讀理解,題目涉及多道細節(jié)理解題,做題時結合原文和題目有針對性的找出相關語句進行仔細分析,結合選項選出正確答案.推理判斷題也是要在抓住關鍵句子的基礎上合理的分析才能得出正確答案,切忌胡亂猜測,一定要做到有理有據.